De International Society for Education Through Art is een niet- gouvernementele organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs , Wetenschap en Cultuur (UNESCO ) en werd opgericht in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog . InSEA werd rechtsgeldig opgericht in Franklin County , Ohio op 4 februari 2009 als een non-profit organisatie die tot doel heeft creatief onderwijs door kunsten en ambachten in alle landen aan te moedigen en internationaal begrip te bevorderen.

 

InSEA is gemachtigd bij de US Internal Revenue Service voor erkenning als fiscaal vrijgestelde charitatieve educatieve en culturele organisatie.

Op de eerste en tweede conferentie van UNESCO, gehouden in 1946 en 1947, werden resoluties aangenomen om onderzoek te doen naar het kunstonderwijs en in 1948 werd Dr. Herbert Read
( 1893-1968 ) aangesteld als voorzitter van een " Comité van Deskundigen " om naar deze kwestie te kijken. In 1951 was een seminar genaamd ‘Beeldende kunst in het algemeen onderwijs’ het eerste beeldende kunst congres met deelnemers uit 20 landen. InSEA’s constitutie werd formeel in Parijs aangenomen in juli 1954 met Edwin Ziegfeld als de eerste voorzitter. Met oog voor de veranderende tijdgeest, blijven Read’s ideeën de basis voor de hedendaagse missie van InSEA:

Educatie door middel van kunsten is een menseigen manier van leren en van toepassing op alle stadia in de ontwikkeling van het individu. Het bevorderen van de waarden en de disciplines zijn van essentieel belang voor de intellectuele, emotionele en sociale ontwikkeling van de mens in een gemeenschap;

Uitwisseling op een wereldwijde basis van alle betrokkenen in het onderwijs door middel van kunst is essentieel opdat zij ervaringen kunnen delen, beoefening verbeterd kan worden en het versterkt de positie van kunst in relatie tot alle onderwijs; Internationale samenwerking en beter begrip tussen volken wordt door middel van kunst bevorderd door een volledig geïntegreerd ontwerp en permanente structuur voor de verspreiding van overtuigingen en praktijken met betrekking tot educatie door middel van kunst, zodat het recht van de mens om vrijelijk deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap, om te genieten van kunst en om schoonheid voor zichzelf te creëren in wederkerige relatie met zijn omgeving, een levende werkelijkheid wordt.

Het tegenwoordige InSEA is er in geslaagd een internationale gemeenschap gewijd aan inspraak, netwerken en het onderzoek in het kunstonderwijs te bevorderen door gebruik van website, Facebook en Skype, maar ook door het organiseren van regionale en internationale congressen en in vaktijdschriften. We hebben online en face- to-face bijeenkomsten, virtuele en on-site tentoonstellingen van kunst van kinderen, onderzoekspublicaties en symposia, en internet portals om een breed scala van leer- en lesmateriaal vaak met wereldwijde toegang tot musea en galeries.

InSEA -leden hebben toegang tot:

een uitgebreide WEBSITE met bevindingen van experts en blogs over onderzoek, met waardevolle netwerkmogelijkheden, in staat om op grote schaal informatie te verspreiden.

 

InSEA -leden hebben toegang tot:

een uitgebreide WEBSITE met bevindingen van experts en blogs over onderzoek, met waardevolle netwerkmogelijkheden, in staat om op grote schaal informatie te verspreiden

InSEA -leden hebben toegang tot:

een uitgebreide WEBSITE met bevindingen van experts en blogs over onderzoek, met waardevolle netwerkmogelijkheden, in staat om op grote schaal informatie te verspreiden