Σχετικά με την InSEA (Διεθνής κοινότητα για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης)

 

Η «Διεθνής κοινότητα για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός του εκπαιδευτικού, επιστημονικού και πολιτισμικού οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) και ιδρύθηκε με αφορμή τις συνέπειες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η «Διεθνής κοινότητα για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA) νόμιμα ενσωματώθηκε στην κομητεία του Franklin, στο Οχάιο στις 4 Φεβρουάριου του 2009 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου ο σκοπός είναι να ενθαρρύνει και να βελτιώσει την δημιουργική εκπαίδευση, μέσω των τεχνών και των «χειρός τεχνημάτων» σε όλες τις χώρες και παράλληλα να προωθήσει την κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα έθνη. Η λειτουργία της «Διεθνούς κοινότητας για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA) εφαρμόζει το κανονισμό της υπηρεσίας των Ηνωμένων εθνών για το εσωτερικό εισόδημα όπου και αναγνωρίζεται ως φιλανθρωπικός, εκπαιδευτικός και πολιτισμικός οργανισμός οπότε απαλλάσσεται από φόρους.

 

Στο πρώτο και δεύτερο συνέδριο της UNESCO, που έγινε το 1946 και το 1947, επίσημες αποφάσεις υιοθετήθηκαν για την έρευνα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση και αγωγή και το 1948 ο Δρ. Χέρμπερτ Ρίντ (1893-1968) διορίστηκε ως υπεύθυνος της «Επιτροπής των ειδικών επιστημόνων» για να εξετάσουν αυτό το θέμα. Το 1951 ένα σεμινάριο που ονομάστηκε «Οι οπτικές τέχνες στην γενική παιδεία» ήταν το πρώτο συνέδριο με συμμετέχοντες από 20 χώρες. Το καταστατικό της «Διεθνούς κοινότητας για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA) ορίστηκε στο Παρίσι τον Ιούλιο του 1954 υπό την πρώτη προεδρία του Έντγουιν Ζίγκφελντ. Με αλλαγές που αντικατοπτρίζουν τα θέματα των σύγχρονων καιρών, οι ιδέες του Ριντ συνεχίζουν να λειτουργούν ως το υπόβαθρο του σύγχρονου καθήκοντος της InSEA:

 

 

 

-  εκπαίδευση μέσω της τέχνης είναι ένας φυσικός τρόπος μάθησης σε όλες τις περιόδους της ανάπτυξης ενός ατόμου, προωθώντας αξίες και γνώσεις αναγκαίες για την ολοκληρωμένη διανοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των ανθρώπων σε μία κοινωνία.

 

-  παγκόσμια ενοποίηση αυτών που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση μέσω της τέχνης είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η ανταλλαγή εμπειριών, η βελτίωση των πρακτικών και η δυνάμωση της θέσης της τέχνης στην ευρύτερη εκπαίδευση. Η διεθνής συνεργασία και η καλύτερη κατανόηση ανάμεσα σε ανθρώπους, θα μπορεί να διευρυνθεί μέσω ενός πιο ολοκληρωμένου ενοποιημένου σχεδίου και μιας μόνιμης δομής για την διάχυση των πιστεύω και πρακτικών που αφορούν στην εκπαίδευση μέσω της τέχνης. Έτσι το δικαίωμα του ανθρώπου να συμμετέχει ελεύθερα στην πολιτισμική ζωή της κοινωνίας, να απολαμβάνει τις τέχνες και να δημιουργεί ομορφιά για τον εαυτό του σε μια αμοιβαία σχέση με το περιβάλλον, θα μπορεί να γίνει μια ζώσα πραγματικότητα.

Σήμερα η «Διεθνής κοινότητα για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA), έχει πετύχει την ίδρυση μια διεθνούς κοινότητας που δουλεύει σκληρά για την υπεράσπιση της προόδου της έρευνας στην καλλιτεχνική αγωγή με την χρήση δικτύων όπως της ιστοσελίδας μας, του Facebook και του Skype, με τα ανά Ήπειρο και παγκόσμια συνέδρια καθώς και με τις εκδόσεις των επιστημονικών περιοδικών. Περιλαμβάνονται διαδικτυακές και πραγματικές συναντήσεις, εικονικές και πραγματικές εκθέσεις παιδικής τέχνης, ερευνητικές εκδόσεις, συμπόσια και διαδικτυακές είσοδοι σε ένα μεγάλο αριθμό διδακτικών και μαθησιακών πηγών συχνά με πρόσβαση σε μουσεία και γκαλερί σε όλο το κόσμο.

Τα προνόμια των μελών της «Διεθνούς κοινότητας για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA) περιλαμβάνουν πρόσβαση σε:

  • ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με πλούσια υποστήριξη και ερευνητικά μπλόγκς με αξιόλογες δυνατότητες δικτύωσης, ικανές να διανέμουν πληροφορίες ευρέως.

  • Διαδικτυακή ΕΙΣΟΔΟ αναζήτησης στα μέλη της κοινότητας, όπου μπορείς να αναζητήσεις δασκάλους τέχνης από όλο τον κόσμο. Πολλά μέλη της «Διεθνούς κοινότητας για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA) είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με άλλα μέλη της.

  • NEWSLETTER που μπορείς να βρεις τις πιο τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τα νέα για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και αγωγή και που ως μέλος της InSEA μπορείς να προωθήσεις στις διδακτικές σου δραστηριότητες.

  • Ανοιχτή πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας της «Διεθνούς κοινότητας για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA) στο διαδικτυακό Διεθνές ερευνητικό περιοδικό της εκπαίδευσης μέσω της τέχνης (IJETA), ένα γνωστό ερευνητικό περιοδικό που μπορείς να βρεις σημαντικά άρθρα για την καλλιτεχνική αγωγή. Επίσης γίνεται 50% έκπτωση στις τιμές των αντιτύπων του επιστημονικού περιοδικού.

  • τήσια ανά ήπειρο ΣΥΝΕΔΡΙΑ και σε τριετή βάση παγκόσμια συνέδρια που αντιπροσωπεύουν όλες τις περιοχές του κόσμου όπου μπορείς να συναντήσεις τους συνάδελφους σου και να αρχίσεις κοινά πρότζεκτς.

  • λεκτρονικές εκδόσεις: Μπορείς να κατεβάσεις βιβλία (Ebooks) με την μειωμένη τιμή λόγω έκπτωσης και να συμμετέχεις με το δικό σου ηλεκτρονικής έκδοσης πρότζεκτ.

  •  InSEA προωθεί τα πρότζεκτς σου: Εάν είσαι μέλος της «Διεθνούς κοινότητας για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (InSEA), μπορείς επίσης να κάνεις αίτηση για μια επικύρωση από την InSEA για τις δράσεις καλλιτεχνικής αγωγής ή για τις εκδόσεις.

  •  συμμετοχή ως μέλος στην Διεθνή κοινότητα για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης (InSEA)υποστηρίζει την πρόοδο της καλλιτεχνικής αγωγής μέσω των πολιτικών προσπαθειών να διατηρηθεί η καλλιτεχνική μάθηση στην ατζέντα των σχεδιαστών εκπαιδευτικής πολιτικής. Λάβε μέρος στις προσπάθειές μας για να ενθαρρύνεις την πολιτισμική κατανόηση, την δημιουργική εμπλοκή και την ανάπτυξη της κοινωνίας.

 

Γίνε μέλος της InSEA:!

Λάβε μέρος στην κοινότητα!!!!