InSEA (The International Society for Education through Art) adviseert als niet-gouvernementele organisatie aan UNESCO.

InSEA is opgericht in 1954 als genootschap van docenten beeldende kunst en vormgeving van over de hele wereld, die zich inspannen om te strijden voor beeldend kunstonderwijs voor alle leeftijden. InSEA-leden hebben toegang tot:


 
Word lid van InSEA!

 

 

  • Een inventieve website met een rijk aanbod aan wervende blogs over beeldend kunstonderwijs en blogs over onderzoek. De website biedt waardevolle netwerkmogelijkheden én de mogelijkheid om informatie breed te verspreiden.

  • Een PORTAL waarvan de zoekfunctie de leden in staat stelt om collega docenten beeldende kunst en vormgeving van over de hele wereld te vinden. Veel van de leden van InSEA staan open voor samenwerking met andere InSEA leden.

  • Een nieuwsbrief met de meest recente informatie over ontwikkelingen met betrekking tot onderwijs in beeldende kunst en vormgeving, waar je als InSEA lid de mogelijkheid hebt je eigen projecten en bijeenkomsten te promoten.

  • Het online tijdschrift International Journal for Education through Art (IJETA) is een internationaal erkend wetenschappelijk tijdschrift met geweldige artikelen over kunsteducatie.

  • Jaarlijkse regionale congressen en driejaarlijkse wereldcongressen waar alle regio’s van de wereld vertegenwoordigd zijn: waar je collega’s kan ontmoeten en gezamenlijke projecten kunt initiëren

  • E-publicaties: waar je Ebooks kan downloaden met korting voor InSEA leden en kan deelnemen met je eigen E-publicatie project.

  

 

 

Het lidmaatschap van InSEA is een ondersteuning van onze politieke activiteiten om kunsteducatie hoog op de agenda van beleidsmakers te houden. Werk met ons samen om begrip voor cultuur, creatieve betrokkenheid en gemeenschapsvorming aan te moedigen.